• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
5 års kajakgaranti
Gratis snabbleverans
076 919 34 46

Kajakpaddel

Att hitta den perfekta paddeln är lika viktigt som att ha rätt kajak. Här hittar du paddel till din kajak eller kanot. Utforska våra kajakpaddlar i aluminium, glasfiber och kolfiber, så att du kan få ut det mesta av din paddling. 

Vi har fri frakt på hela sortimentet med snabb leverans i hela Sverige!

paddlar Header

Bläddra kategori

Välj rätt paddel till din kajak

Förutom kajaken så har paddeln störst inverkan på hur du kommer prestera ute på vattnet. Även en kortare tur på vattnet innebär tusentals drag med din paddel, så en bra paddel gör en stor skillnad för din paddeltur. För att välja en kajakpaddel måste du ta hänsyn till längden på paddeln.

Hur kajakens bredd påverkar

Att välja rätt paddel är väldigt lätt. Ju bredare din kajak är, desto längre ska paddeln vara. För att kunna placera bladet korrekt i vattnet måste du kunna nå bortom kajakens kanter samtidigt som du behåller en korrekt paddelform. Du vill inte slå knogarna i däcket och du vill inte heller ha för mycket eller för lite av bladets kraftyta i vattnet En kortare person i en bredare kajak kan exempelvis behöva samma längd på paddeln som en längre person i en smalare kajak.

Paddel utifrån din kroppslängd

Din kroppslängd är också en avgörande faktor för hur lång paddeln ska vara. Ett enkelt sett att mäta utifrån din kroppslängd är att hålla armen armen rakt upp i luften, sedan ska paddeln sträcka sig från marken till toppen av dina fingrar. Är du över 180 cm passar en justerbar paddel på 220-230 cm och är du under 180 cm är längden 210-220 cm anpassad för dig. I vårt sortiment hos Söderkajak hittar du justerbara paddlar i dessa två spann där du kan känna efter och hitta en längd som passar just dig och din kajak. 

KroppslängdPaddelns längd
Under 180 cm210 - 220 cm
Över 180 cm220 - 230 cm


Paddelns material

Ju lättare en paddel är desto mer ökar prestandan och du blir mindre trött under paddelturen.

Aluminiumpaddel

Aluminiumpaddlar är den paddeln till lägst pris och är en enklare variant för nybörjaren. Dessa paddlar tål i regel mer stryk vilket underlättar när man paddlar för första gången. Det är även en anledning till varför du troligtvis stöter på denna variant om du någonsin hyrt en kajak.

Glasfiberpaddel

Glasfiberpaddlar ligger i mitten av prisintervallet och erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet. Ett glasfiberblad är lättare än aluminiumpaddlarnas plastblad och med dess styva blad ger effektivare paddeldrag. Glasfiberpaddeln är även justerbar på längden och i vinkeln vilket gör det möjligt att anpassa paddeln för ökad prestanda på vattnet.

När en paddel är helt plat så är vinkeln på 0 grader. Som nybörjare kan man prova sig fram och börja vid 0-45 grader. Vanligtvis brukar de flesta ha en vinkel mellan 30-60 grader.

Kolfiberpaddel

För dig som söker maximal lätthet och prestanda ska du välja kolfiber. Kolfiberpaddlar är väldigt lätta med styvare blad som ökar effektiviteten i paddeldragen. Oavsett om du tävlar, motionerar eller paddlar kortare turer så kommer du få ut effekten av paddeln, även de kortare turerna kräver många paddeldrag.