• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
Fri frakt

Gäller ordinarie sortiment

5 års kajakgaranti

Trygg handel

Snabb leverans

Inom 1-4 dagar.

Hämta i butik

Öppet varje dag

Uppblåsbara kajaker


uppblåsbar kajak header

Upptäck våra uppblåsbara kajaker

Gör dig redo för vattnet på nolltid


Är en uppblåsbar kajak bra?

Att paddla genom vackra miljöer på vatten är spännande.  Oavsett om du paddlar genom en flod, en stilla sjö eller ett hav fyllt av vågor finns det mycket naturskönhet och djurliv att uppleva under din tur.  Förutom att vara en rolig fritidsaktivitet har kajakpaddling också sina hälsofördelar. När du är redo att ta steget och köpa kajak kan det vara förvirrande att veta vilken typ av kajak du ska köpa, en uppblåsbar kajak eller en hård kajak?

Vad kostar en uppblåsbar kajak?

När det gäller priset är en uppblåsbar kajak billigare än en hård kajak. Numera har uppblåsbara kajaker fått en tuffare konstruktion vilket därav har ökat i popularitet.

Idag är uppblåsbara kajaker mer robusta eftersom de är tillverkade med flera lager vilket minskar risken för att du får revor och läckor i din kajak. En del uppblåsbara kajaker har också drop stitch konstruktion. Denna kraftiga konstruktion är högre i pris än andra uppblåsbara kajaker du ser på marknaden eftersom de är tillverkade av tuffare och mer hållbart material.

Konstruktionen ger en ökad livslängd och gör det svårt för kajaken att rivas upp som de lätt gör i billiga kajaker.

Förvara och transportera uppblåsbar kajak

Jämfört med hårda kajaker är en uppblåsbar kajak mycket lättare att flytta runt och transportera. Du behöver inget takräcke när du transporterar din uppblåsbara kajak från hemmet till vattnet som du skulle göra med en vanlig kajak.

Uppblåsbara kajaker är också lätta att förflytta, endast en person krävs för att bära en uppblåsbar kajak till vattnet, till skillnad från en hård kajak som vanligtvis kräver två personer för att lyfta och bära.

En annan fördel med en uppblåsbar kajak är att den kan tömmas på luft och förvaras på små utrymmen vilket är ett argument om du bor i lägenhet exempelvis.

När kajaken är tömd på luft kan den transporteras i en väska. En perfekt kajak för de spontanare utflykterna ute på vattnet. När du reser på vägen kan du slänga in din uppblåsbara kajak i bilens bagage eller bara lägga den i baksätet.

Om du bor i lägenhet eller är på semester på ett korttidsboende kan du enkelt förvara din kajak i en garderob. Lätt att bära och enkel att förvara gör det bekvämt att äga en uppblåsbar kajak.