• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti

Fri frakt

Gäller ordinarie sortiment

5 års kajakgaranti

Trygg handel

Snabb leverans

Inom 1-4 dagar

Hämta i butik

Öppet varje dag 09-20


Uppblåsbar SUP bräda

Varför köpa Seahawk SUP?

Ökad styvhet

MSL Drop stitch & 20 PSI

Ökad hållbarhet

Dubbla lager

Bättre kontroll & balans

15 cm tjocklek

Spara pengar

Undvik onödiga reparationer

MSL Drop Stitch för överlägsen styvhet

Uppblåsbar SUP - Sveriges mest sålda

Utforska vårt sortiment av SUP-brädor med överlägsen konstruktion. Våra brädor använder en förbättrad Drop Stitch-teknik vilket skapar en extremt styv kärna. Oavsett din erfarenhetsnivå har vi en uppblåsbar SUP som presterar när det gäller prestanda, hållbarhet och säkerhet, från all-round SUP till touring SUP.

Läs mer

Paddleboard - En sport för hela familjen

Stand up paddleboard är en sport som passar alla och är enkel att lära sig, en perfekt aktivitet att njuta av med hela familjen. Koppla av i solen, ta en utflykt och utforska nya platser samtidigt som du tränar balanssinnet och corestyrkan på din sup board.

Uppblåsbar paddleboard

SUP är en utmärkt aktivitet under för sommaren och våren där du kan underhålla dig med allt från motionspaddling, surfing eller bara om du är ute efter att fånga D-vitaminer i solen och känna på vattnet. Med en paddleboard tar du dig runt i alla typer av vattendrag, exempelvis i skärgården, fjärdar, floder och kanaler. SUP är den ultimata sommaraktiviteten som passar för alla åldrar !

Uppblåsbara stand up paddleboard har tidigare setts som en nymodighet bland paddleboards men har utvecklats under åren och har blivit det vanligare alternativet när du köper en paddleboard. Dagens uppblåsbara paddleboards kan idag uppnå samma prestanda som en hård bräda om man vet vad man ska leta efter. Nedan hjälper vi dig att hitta rätt.

Köp SUP-Bräda - Viktigt att tänka på

När man ska köpa en uppblåsbar paddleboard är det vanligt att man går vilse i den djungel av produkter som finns på marknaden. Oroa dig inte, vi hjälper dig! Nedan listar vi ett par snabba tips att utgå ifrån samt en djupare genomgång under den ! 

  • SUPen ska klara minst 15 psi. 

  • SUPen ska ha minst 15 cm i tjocklek/volym.

  • SUPen ska vara tillverkad i dubbla lager. 

  • Tillverkad med 100% drop-stitch för maximal styvhet (kan finnas brädor som tillverkas i mindre än 100% drop-stitch, rekommenderas inte).  

  • Brädor för under 3.000 kr har i regel aldrig de kvalitéer som en SUP ska ha. 

  • Spetsig och smal bräda för snabbhet. (Touring)

  • Rundad bräda för nybörjare. (All-round).

  • Ju lättare paddel desto lättare paddling.   

  • Flytvästen ska vara bekväm och ha rörelsefrihet.

Kvalitetskriterier för paddleboard

För att undvika att SUP brädan endast räcker en sommar är det mycket viktigt att ha dessa kvalitetskriterier i åtanke. När det gäller paddle boards får du vad du betalar för.

SUP brädans egenskaper

Vid köp av SUP kan det vara bra att fundera på brädans form då det påverkar dess egenskaper.

Längd

Korta brädor är lättare att hantera och manövrera men brukar däremot vara långsammare. En kort bräda gör det även enklare för mindre personer som tänkt paddla. Långa brädor brukar i regel vara snabbare och är anpassade för motionspaddling. Självklart går det att motionspaddla med en kort bräda men är man ute efter fart så ska man kolla på längden.

Bredd

Ju bredare SUP brädan är desto stabilare är den och blir därför lättare att hantera om man är nybörjare men brukar också vara långsammare. En smal bräda tillför snabbhet, glidförmåga och hanterar vågor bättre. Däremot så är en smal SUP vingligare än en bred bräda.

Tjocklek/Volym

SUPar med större volym bidrar med högre bärkraft och styvhet. En SUP bräda som är under 13 cm tjock med lågt tryck (PSI) gör brädan konkav och gör det tufft att ta sig fram på vattnet. Därför rekommenderar vi att dels kolla på tjocklek och hur hög PSI SUP brädan klarar.

Tryck/PSI

Vid köp av SUP är det väldigt viktigt att tänka på trycket, hur mycket PSI den kan ta, detta avgör vad SUP brädan har för kvalité. Brädor av hög kvalité ska kunna ta 15 - 20 PSI för att uppnå maximal styvhet, så brädan inte blir konkav, eller “bananformad” när man belastar den. Detta är ett av de viktigaste kriterierna när du väljer SUP då detta avgör hur hållbar och stabil brädan är samt hur bra du glider på vattnet. Vi avråder alltid från att köpa SUPar under 15 - 20 PSI.

Drop-stitch

En annan viktig del att hålla utkik efter är om SUP brädan är tillverkad med drop-stitch teknologi, vi rekommenderar att aldrig köpa en som inte är det. Alla våra SUPar är tillverkade genom drop stitch. Detta innebär att man vid produktion väver ihop ett tusental antal trådar i materialet polyester för att hålla ihop ovan och undersidan samt hålla SUPen kompakt, utan denna teknik så skulle SUPen likna en ballong. Ett annat problem som kan uppstå utan drop stitch är att SUPen kan bli konkav efter ett tag eller om den belastas för mycket. Denna teknik gör att Seahawks SUPar har samma känsla som glasfiberbrädor och behåller sin hårda, platta och stabila form.

Att tillverka SUPar med drop stitch har högre produktionskostnader men det är också något som garanterar ett mycket bättre resultat. Vi producerar alla våra SUP-brädor själva.


Vilken SUP ska man köpa

Uppblåsbar SUP för nybörjare och erfarna

Med den teknologi som finns tillgänglig idag så är det möjligt att uppnå samma känsla på en uppblåsbar SUP som på en hård SUP. Det finns huvudsakligen två olika modeller att välja på: All-round eller Touring SUP. 

All-round SUP 

All-round SUPar är kortare och har rundare former. De är stabila och lättmanövrerade men mindre riktningsstabila än touring-modellerna. Det är precis som det heter, all-round och går att motionspaddla med men även för att bara flyta runt ute på vattnet! Eftersom allround är den mest stabila är det en bra SUP för nybörjare 

Touring-SUP 

Söker du fart och vill tävla eller motionspaddla så är det touring-modellen du ska kolla på. Touring-SUPar har bäst glid på vattnet och har mest riktningsstabilitet. Däremot är dessa brädor smalare vilket gör att de är lite rankare, men det är något som man vänjer sig vid snabbt. Touring-modellen är inte strikt till för tävling och motionspaddling utan funkar alldeles utmärkt för sol och bad !


Vad kostar en SUP?

Vi rekommenderar inte att man köper billigare brädor som kostar under 4.000 kr. En billig SUP för 2.000 kr - 3.000 kr har inte lika stor volym vilket betyder att den inte håller sig över vattenytan eller orkar bära en vuxen person. De billigare brädorna säljs oftast i par, exempelvis "köp 2 betala för 1", brädor som säljes med lockpriser har oftast låg kvalité. 

Dessa hittar du oftast på matvarubutiker eller större varuhus, för att hitta något som håller i längden bör du vända dig till en specialist. Det ger samma känsla som en luftmadrass. En kvalitetsbräda med större volym har en mer gedigen konstruktion och kostar mer att tillverka. Det lägsta måttet för en kvalitetsbräda ligger på 10.8, en bräda med exempelvis en längd på 10.6 har i regel mindre volym och klarar därför mindre.

Besök oss när du vill köpa sup i stockholm

Välkommen att besöka oss i vår butik i natursköna Vinterviken i Stockholm för vägledning och experthjälp. Du kan givetvis även höra av dig till oss via telefon och mail.

Se hur tillverkningen går till

Vi producerar alla våra paddleboards helt utan mellanhänder vilket ger oss friheten att uppnå maximal prestanda till ett bra pris.