• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
5 års kajakgaranti
Gratis snabbleverans
076 919 34 46

Kajakoutlet

Hitta prisvärda kajaker

I vårt outletsortiment hittar du butiksexemplar i nyskick till ett förmånligt pris. En perfekt möjlighet för dig som är ute efter att köpa en prisvärd kajak utan att gå ner i prestandakrav.
Vad är skillnaden på en billig och prisvärd kajak?

paddlar Header

Köp en prisvärd kajak

När man köper sin första kajak vill man oftast hitta en kajak till ett bra pris. Vi rekommenderar aldrig att man köper billigare kajaker i 1-lager exempelvis eller från stora varuhus då det oftast handlar om kvantitet framför kvalitet. Det är därför värt att lägga lite extra på att köpa en kajak som man faktiskt njuter av ute på vattnet. Vi rekommenderar därför att man letar efter en prisvärd kajak och inte en billig kajak. Outletsortimentet hos Söderkajak är ett perfekt tillfälle att få valuta för pengarna i jakten på en prisvärd kajak!


Begagnade kajaker

Söderkajak driver Stockholms mest besökta kajakuthyrning med ett utbud bestående av alla våra havskajaker. Efter varje säsong säljer vi ut våra begagnade kajaker för att sedan förnya dem. Våra gäster sträcker sig från nybörjare till proffs och vi har utifrån den feedbacken utvecklat våra kajaker för att passa alla. Våra kajaker är konstruerade i trelagers polyetenplast av högsta kvalitet vilket gör att det håller gott skick när de säljs som begagnade.

Vi tillverkar alla våra kajaker helt utan mellanhänder vilket gör att du kan känna dig säker med att du får god service oavsett om du köper nytt, begagnat eller ett butiksexemplar.


Nackdelar med en billig kajak

Låg komfortkänsla

Inom kajak får du vad du betalar för. Billiga kajaker erbjuder inte samma komfort och detta är mycket viktigt för att njuta av paddelturen. Många billiga kajaker har obekväma ryggstöd vilket tröttar ut ryggen snabbare och ett säte som oftast inte är vadderat nog. Ett bekvämt säte är ett måste för att få ut det mesta av paddelturen.

Skrovets konstruktion

En dålig skrov-konstruktion leder till en frustrerande upplevelse på vattnet, där kajaken vrider sig och rör sig i slingor istället för en rak kurs. Troligtvis blir du så småningom för trött och slutar helt och hållet att paddla kajak innan du ens har fått en chans att njuta av den riktiga sporten. Ett annat problem är att billigare kajaker oftast blir fyllda med vatten lätt på grund av att skrovet är för lågt i förhållande till vattennivån.

Billigt material

Tyvärr är de flesta billiga kajaker inte pålitliga nog, och det är viktigt att man känner sig trygg ute på vattnet. De är vanligtvis tillverkade med en 1-lagers kontrsuktion som svetsats ihop på ett instabilt sätt, och är därför benägna att slitas. En annan nackdel med kajaker i 1-lager är också att de oftast är mycket tyngre och klumpigare att hantera.

Höga underhållskostnader

Det finns en risk att du kan behöva spendera mycket på att underhålla din båt om du väljer en billig kajak. Eftersom de är tillverkade av dåligt material finns det risk att delar går sönder mycket fortare och behöver bytas ut. Allt ifrån däcklinor till packluckor till själva skrovet.

En bra kajak kan hålla i flera år utan några märkbara slitningar, men en billig kajak håller inte i ett par månader. Att få dem lagade kommer att kosta dig tid, pengar och frustration. Även om de kanske sparar dig lite pengar tidigt, kommer underhållskostnaden i det långa loppet troligtvis att väga mindre än alla fördelar som de kan ha.