• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
5 års kajakgaranti
Gratis snabbleverans
076 919 34 46

En fiskekajak skapar nya möjligheter

En fiskekajak öppnar för nya möjligheter att hitta fisk i vatten som inte är lika tillgängliga för större båtar. En fiskekajak kombinerar lugnet av att paddla lågt på vattnet med spänningen av att dra upp en stor fisk. Med en smalare profil och bättre bärbarhet än traditionella båtar kan du smygandes ta dig fram när du glider över vattnet till din favoritplats och smyga dig på fisken utan att skrämma den.

Fiskekajak med pedaler

Våra fiskekajaker är ett bra alternativ och öppnar möjligheten för många användningsområden. Vare sig du fiskar från land och vill utforska nytt vatten, om du är en båtfiskare som vill ha ett smidigare alternativ eller om du bara är ute efter att njuta av lugnet på vattnet.

Seahawk Fiskekajak med pedaler har blivit väldigt populära eftersom de ger dina händer friheten att hantera fiskespöt utan att tänka på en paddel. Ett perfekt alternativ när du fått napp och har händerna upptagna! De flesta människor har även mer styrka och uthållighet i benen än armar och axlar, vilket sparar mer kraft åt fisket. Våra fiskekajaker med pedaler är också ett bekvämt alternativ för att utforska närområdet ute på vattnet eller för att ta sig mellan olika öar, du behöver inte begränsa användandet till just fiske. Det är en kajak som passar alla typer av äventyr ute på vattnet!

Stabil fiskekajak

Är du ute efter en stabil fiskekajak så har du kommit rätt. Både Seahawk Fiskekajak och Seahawk Fisher är två stabila alternativ vilket är en fördel när du är ute och fiskar. Bredare kajaker är generellt stabilare och har större kapacitet vilket är fördelaktigt när du ska förvara utrustningen. Skrovets form är även en avgörande faktor när det kommer till stabilitet. Vi har utvecklat våra fiskekajaker för att uppnå maximal stabilitet. Med våra fiskekajaker kan du både stå och sitta ner samtidigt utan att oroa dig för att trilla i vattnet vid exempelvis flugfiske!

Billig fiskekajak

Vi strävar alltid efter maximal prestanda utan att det ska kosta en förmögenhet vilket vi bevisat är möjligt. Är du ute efter en billig fiskekajak som samtidigt förgyller fiskeupplevelsen så har vi det du söker. Vi har efter 18 år i branschen utvecklat de två alternativ som vi ser fungerar bäst för fiskare, det behöver inte vara svårt att hitta rätt!Viktiga egenskaper att beakta hos en fiskekajak: 

  • Flera spöhållare: Flera spön i vattnet samtidigt ökar bland annat dina chanser för att fånga fisk.

  • Upphöjt säte: Man sitter mer bekvämt och har bättre utsikt. 

  • Förvaringsutrymmen som går att stänga: Har man tillbehör eller fisk man vill skydda så är ett slutet förvaringsutrymme alltid till bra hjälp. 

  • Möjlighet att montera GPS/Ekolod: Ett ekolod är alltid ett bra verktyg vid fiske. Använd det för att lokalisera fisk och undvika kollision med föremål under vattnet. 

  • Pedaler: Växla mellan paddel och pedaler för att spara energi!

  • Roder: Bättre manövreringsförmåga och håll en bättre position när du fiskar.

  • Stabilitet: Känn dig säker i kajaken och ha möjlighet till stående fiske.


Flera spöhållare

Att ha flera spöhållare i en fiskekajak ger dig möjligheten att använda flera spön samtidigt. Detta leder till att dina chanser för att få napp ökar i och med att du kan ha flera linor med olika beten ute samtidigt med olika djup. Du slipper även att hålla spöt i handen vilket kan vara tröttsamt när du ska manövrera din fiskekajak! 

Flera spön för olika typer av fisk 

En annan fördel med att ha flera spöhållare är också att du kan ha flera fiskespön för olika typer av fisk eller andra typer av fiskemetoder. Detta är fördelaktigt då du enkelt kan byta spö och använda det som passar bäst för det specifika fisket i stunden. 

Organisera bättre

Att ha flera spöhållare gör också att du enkelt har koll på dina spön på ett organiserat sätt vilket håller dem säkra och lättillgängliga. Fördelen är att du slipper ha fiskespöna liggandes i kajaken där du riskerar att dem faller i vattnet eller skadas. 


Upphöjt säte 

Fiskaren kan finna flera fördelar med ett säte som är upphöjt. Bland annat så sitter man mer bekvämt och har mer uppsikt över vattnet.

Bättre utsikt 

Med ett upphöjt säte sitter man högre ovanför vattenytan vilket leder till att man ser mer, man ser vattnet framför sig bättre men också eventuella fiskar eller andra djur. 

Håller sig torr bättre 

När man paddlar stänker det ofta in vatten i kajaken, speciellt om det är lite vågor eller om man har en fisk på kroken som man försöker fånga upp. Då är det till stor fördel att ha ett säte som är positionerat högre upp så att man skyddas mot eventuellt stänk. 

Slutet förvaringsutrymme

Har du kanske med dig något som du inte vill ska bli blött eller vill du ha fiskarna separerat från allt annat? Då är ett slutet förvaringsutrymme alltid bra. 


Montering av GPS/Ekolod

Fördelarna är många när man tar hjälp av ett ekolod: 

  • Ekolodet hjälper att lokalisera fiskar, både deras position men också hur de rör sig. Vilket gör det betydligt lättare att få napp!

  • Om du letar efter bra fiskeplatser kan du också få hjälp av ett ekolod, i och med att den visar undervattens strukturer så kan man hitta platser där fiskar samlas, såsom vrår, vikar och kantlinjer

  • Det är även fördelaktigt med ett ekolod då den kan hindra dig från att köra på saker med din fiskekajak. Den kan mäta djup och lokalisera föremål i vattnet, så om du paddlar i okända vatten är alltid ett ekolod bra att ha. 


Pedaler

Med pedaler kan du justera kajakens position medans du håller ett spö i handen. Det går även fort att ta sig till sin önskade position med pedaler då man kommer upp i bra fart när man trampar på. Med pedaler kan du även ta dig an längre sträckor då du kan skifta mellan att paddla dig fram eller trampa dig fram, på detta sätt blir du mindre trött. 


Roder

Låt paddeln vila på sidan och sväng med hjälp av rodret. Du kan alltså ta dig fram helt utan paddel med hjälp av pedaler och roder, trampa med fötterna och sväng med händerna. Roder hjälper även att hålla kajaken i en bra position när du fiskar samt ger bättre manövreringsförmåga när du ska ta dig till din önskade position. 


Stabilitet

Stabilitet är väldigt viktigt i en fiskekajak. Det kommer finnas många tillfällen när kajaken gungar till och då vill du kunna förlita dig på stabiliteten. Inte bara när du har en fisk på kroken utan du kanske sträcker dig efter ett verktyg eller vill fiska ståendes, då ska du inte behöva vara orolig för att kajaken ska välta.