• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
Fri frakt

Gäller ordinarie sortiment

5 års kajakgaranti

Trygg handel

Snabb leverans

Inom 1-4 dagar.

Hämta i butik

Öppet varje dag


Hyra kajak


HYRA KAJAK I STOCKHOLM

Sveriges mest besökta kajakuthyrning

 Uthyrningen öppnar åter i början på 2023

Vinterviksvägen 52
117 65 Stockholm
PRISER0-2h
2-4h
8h
Singelkajak250 kr350 kr600 kr
Dubbelkajak500 kr700 kr900 kr
Trippelkajak550 kr750 kr950 kr
Familjekajak500 kr700 kr900 kr
SUP250 kr350 kr600 kr

Hos Söderkajak kan du också hyra SUP i Vinterviken. Läs mer och boka här.

Företagsbokning

Vi arrangerar även gruppaddlingar i form av företagsevent, möhippor eller svensexor!

Gå till gruppbokning

Bootstrap Themes

Upplev Stockholm

Upplev Stockholm från dess vackraste sida - vattnet. Njut av en härlig paddlingstur i natursköna omgivningar. Genom att hyra kajaken själv och sticka ut på egen hand lägger du upp paddlingen och dagens äventyr efter egna önskemål!

Från Vinterviken kan du paddla med närhet till det mesta av Stockholm. Du tar dig med lätthet till Drottningholm, Långholmen, Statshuset, Karlbergskanalen, Hornsbergstrand, Tantolunden, Stora och Lilla Essingen, Nockebybadet bland mycket annat.

Hos Söderkajak har ni fri bil och cykelparkering utanför lokalen. Ni kan med fördel grilla efter paddlingen, ni tar med er mat att grilla och vi lånar ut grill och övrigt. I Vinterviken finns det något för alla: Restaurang, café, tennisbanor, padeltennisbanor, badmöjligheter och en naturskön miljö för picknick!

Våra kajaker

Singel, dubbel och trippelkajak

Våra havskajaker passar för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Havskajaker är för dig som är ute efter traditionell paddling där du glider fram snabbare och öppnar för längre turer.

Paddla själv i en singelkajak eller ge dig ut med en dubbelkajak tillsammans med en vän. Vi har även trippelkajaker som gör det enkelt att samla hela sällskapet, ett extra stabilt alternativ.

Familjekajaker

Våra familjekajaker är ett alternativ för er som vill dela vattenupplevelsen med barnen. Dessa kajaker är väldigt stabila vilket gör det möjligt att bada ifrån ute på vattnet. Dessa kajaker har även ett packutrymme där det går att förvara dagens matsäck! För er som är ute efter kortare utflykter fyllt av sol och bad.

Bootstrap Themes

Hur går det till?

Du kan boka din kajak genom att maila oss på [email protected] eller ringa på 076-919 34 46. Det går också bra att komma förbi vår uthyrning direkt. För att säkra att din kajak är ledig när du kommer är det smidigast att boka. När det börjar bli dags kommer du in till vår uthyrning och vi hjälper dig med guidning och tips inför din tur, från början till start.

Företagspaddling & Gruppbokning

Vi hjälper till med all gruppaddling i form av kick-offs, möhippor, födelsedagar och andra events. Vi har platser upp till 100 personer att fylla. Intill lokalen finns det möjlighet till parkering för både cykel och bil.

Ta med ditt team och upplev den perfekta företagsaktiviteten - kajakpaddling i Stockholm. Från Vinterviken är paddlingsmöjligheterna oändliga där du kan välja bland både innerstad och naturmiljö - Bästa läget i Stockholm för kajakpaddling! Ta med dig kollegorna ut på vattnet och paddla till en närliggande ö och njut av solnedgången, eller ta en tur runt stadshuset.

I vårt sortiment har vi nybörjarvänliga singel, dubbel och trippelkajaker samt stand up paddle boards med platser för upp till 100 personer! När paddelturen är avklarad finns det möjlighet att grilla eller slå upp ett långbord i solnedgången intill vår lokal med närhet till toalett och kylskåp. Vi hjälper er gärna att ordna med att planera maten och har även möjlighet att ordna måltider. Ring oss idag på 076-919 34 46 eller maila till [email protected] så hjälper vi er med all planering!

Populära rutter

Vinterviken omges av ett stort utval av öar och kanaler att paddla genom, vilket gör att du kan skräddarsy ditt äventyr hur du vill! Vi har tagit ut några av våra rekommenderade rutter som många av våra besökare brukar välja.

Med lätt paddling utan tidigare erfarenhet så klarar man att hålla en snitthastighet på ca 3 km/h. Den estimerade tidsuppskattningen under respektive rutt avser effektiv paddling. Våra rutter kryllar av natursköna rastplatser och badplatser att utforska, så vi rekommenderar våra besökare att planera in lite extra tid för att njuta av upplevelsen i lugn och ro. Du är också varmt välkommen att rådfråga oss på plats, så hjälper vi till att planera din utflykt!

Rotholmen

En utmärkt rutt för er som vill paddla en kortare sträcka med möjlighet att enkelt lägga till för picknick och bad där vi rekommenderar det kryssade området. Det är även väldigt enkelt att lägga till på denna ö där vi markerat tre platser som vi själva brukar välja!

Avstånd: 750 m

Längd: 1h

Lindholmen

Lindholmen är en kortare rutt som är anpassad för dig som vill vara ute en kortare stund. Vid sträckets slut på kartan finns det möjlighet att lägga till vid en brygga och spendera dagen med sol och bad!

Avstånd: 750 m

Längd: 1h

Kärsön, Kungshatt och Fågelön

Avstånd: 10 000 m

Längd: ca 2-4h

Kärsön runt via Drottningholm

Avstånd: 14 000 m

Längd: ca 2-4h

Drottningholm runt

Avstånd: 30 000 m

Längd: ca 4-8h

Essingeöarna

Avstånd: 7 000 m

Längd: ca 2-4h

Reimersholme och Långholmen

Avstånd: 9 000 m

Längd: ca 2-4h

Kungsholmen runt

Avstånd: 14 000 m

Längd: ca 2-4h

Hitta till oss

Adress: Vinterviksvägen 52, 117 65 Stockholm

Kollektivtrafik: (Tunnelbana) Aspudden, Liljeholmen, Örnsberg, Axelsberg, Gröndal