• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
5 års kajakgaranti
Gratis snabbleverans
076 919 34 46

Kläder & Torrdräkter

Håll dig varm och torr

Här hittar du produkter som håller dig torr, vi har neoprenskor, handskar och torrdräkter. Våra neoprenskor ger dina fötter skydd och komfort, oavsett om du paddlar, badar eller seglar. Våra handskar är utformade för att ge ett optimalt grepp och skydda dina, så att du kan njuta av dina vattenäventyr utan bekymmer.

För de kallare dagarna har vi också högpresterande torrdräkter som håller dig torr och varm. Vi skickar allt med snabb leverans och fri frakt till hela Sverige!

paddlar Header

En torrdräkt är ett plagg som bör införskaffas om man är en person som är aktiv på vattnet. En torrdräkt är speciellt anpassad för att användas vid en rad vattensporter. Torrdräkten är gjord av ett material som är helt vattentät vilket gör att den håller dig torr och varm ute på vattnet när du paddlar kajak eller SUP


Torrdräkt paddling

Torrdräkt SUP

Paddleboard är inte bara en sommarsport. Med rätt tillbehör behöver du inte stanna hemma även under kallare dagar. En torrdräkt är användbar när du paddlar SUP då den håller dig torr och varm ute på vattnet. Det finns torrdräkter som är gjorda för just SUP paddling, dessa dräkter är ofta gjorda av annat material och är helt vattentäta. Till skillnad från torrdräkter som är gjorde för kajak så är dom ofta lättare i vikt, där vissa kan väga så lite som under 1kg. 


Torrdräkt kajak

Torrdräkter håller kajakpaddlare varma och torra och gör att de klarar kallare temperaturer. Dräkterna måste vara välgjorda av speciellt material som håller dig torr och varm. Torrdräkter är löst sittande med en bekväm komfort och du kan ha kläder under dem för att öka värmen. Torrdräkter är vanligtvis gjorda av neopren eller andra vattentäta material. Torrdräkten har också ett dragkedja som löper längs hela framsidan. På insidan kan du hitta fickor för att lagra föremål som exempelvis din mobiltelefon, GPS eller kamera. Det finns också en specialdesignad krage som håller torrdräkten tätt runt halsen. Torrdräkter har ofta även andra funktioner som exempelvis fickor för att förvara paddel och annan utrustning.


 Torrdräkt vs Våtdräkt 

  • En torrdräkt ska hålla dig torr, medans man i en våtdräkt blir våt. 

  • Torrdräkten är tillverkad av material som är utformade för att hålla vatten borta.

  • Våtdräkter är gjorda av material som gör att kroppen andas lättare.

  • Torrdräkten passar bra vid aktiviteter där man planerar på att hålla sig ovanför vattenytan, exempelvis för kajakpaddling.

  • Våtdräkten är menad för aktiviteter där det är mer kontakt med vatten, t.ex olika typer av surfing då en våtdräkt har bättre simförmåga. 

  • jälvklart går det att vara i vatten med en torrdräkt också. 


Att tänka på när man köper en torrdräkt för kajak & SUP

Värme & Torrhet

En torrdräkt ska vara maximerad för värme, torrhet och bekvämlighet när du paddlar. Den ska vara isolerad och försedd med exempelvis strumpor håller vatten borta från att komma när du paddlar. Även om den ska vara isolerade är det viktigt att den också är andningsbar vilket är viktigt när du paddlar kajak.

Tillverkad i 3-lager

En bra torrdräkt ska vara gjord i 3 lager och ska ha extra skydd vid känsliga områden. Torrdräkten ska även andas så att man kan vara aktiv utan att man blir allt för svettig. 

Seahawk Torrdräkt är gjord i 3 lager med ett slitstarkt nylon som yttre lager, därefter har vi ett mellanlager i polyuretan och ett inre lager i mycket mjukt polyester. Det inre lagret motarbetar kondens och hanterar fukt innanför dräkten. 


Anpassad för användningsområde

Ärmarna på en torrdräkt ska vara specialanpassade för din aktivitet, t ex kajakpaddling där fokus ligger på rörlighet så att man kan bibehålla farten när man paddlar.

Halsmudden ska vara gjord för att hålla maximal torrhet. Vi rekommenderar att den ska vara konstruerad i latex, detta är bra om man t.ex ägnar sig åt rollning med kajak eller är ute kallare dagar och vill hålla sig varm. Handlederna är munderade så att inte vatten kommer in i dräkten. 


Extra funktioner

En torrdräkt ska även ha extra funktioner, såsom en självdränerande ficka på bröstet där man kan förvara mindre föremål som t.ex nycklar. När man är ute på vattnet gäller det att synas och därför brukar det finnas reflexer fram på dräkten om du paddlar i mörker samt en vattentät dragkedja för att enkelt sätta på och ta av dräkten. Det är även vanligt att vid sätesområdet och knän ha förstärkta lager för att motverka sår vid längre paddling. 


Att tänka på innan du använder torrdräkt 

  • Man bör släppa ut all luft i dräkten vid halsen, gör man inte det och skulle ramla i vattnet så blir det svårare att simma. 

  • Slit inte på dig torrdräkten, trä försiktigt på den så att dräktens muddar inte slits ut. 

  • Kontrollera lämpliga underkläder anpassad för torrdräkten.

  • Kontrollera att spännen, dragkedjor och andra delar är fastspända


Vanliga frågor om torrdräkter

Vad ska man ha under torrdräkten?

Under torrdräkten brukar vi rekommendera att ha underställ i fleece eller ull. Dessa material är bra på att fånga upp eventuell vatten som kommer in eller om man blir varm och börjar svettas. Bomull är inte lika bra då det är ett material som man lätt blir blöt och nedkyld i. 


Behöver man ha skor till torrdräkt?

Skor är bra att ha när man går på t.ex asfalt eller liknande så att torrdräktens strumpor inte slits ut, om man sitter i en kajak och paddlar så går det bra utan.