• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti
5 års kajakgaranti
Gratis snabbleverans
076 919 34 46

SUP-paddel

SUP-paddlar i aluminium, glasfiber & kolfiber

Upptäck vårt sortiment av paddlar för SUP bräda, designade för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen på vattnet. Våra SUP-paddlar kombinerar hållbarhet, lättvikt och ergonomi för att säkerställa att varje paddeltag är effektivt och bekvämt. Välj bland olika material som kolfiber, aluminium och glasfiber för att hitta den perfekta paddeln som passar din stil och behov.

Frågor? Kontakta oss på 076 919 34 46 eller [email protected]

paddlar Header

Paddel till SUP

Det är viktigt att ha rätt SUP paddel för din kropp, bräda och ändamål om du vill få ut det mesta av ditt paddlande. Skillnaden mellan en paddel till sup av god kvalitet och en sup paddel av låg kvalitet är enorm. Det spelar ingen roll om du har den bästa brädan som finns, utan en bra sup paddel blir det inte lika roligt att paddla.

En bra sup paddel är lätt och effektiv till den grad att de känns som en förlängning av din kropp. Oftast är det en sup paddel i kolfiber eller glasfiber och att bladet har en relativt stor yta. Dessutom ska paddeln ha ett stabilt grepp och vara tillräckligt robust för att ta emot lite stötar.


Välja rätt SUP-paddel

SUP-paddelns längd

När du letar efter den bästa sup-paddeln är det viktigt att välja rätt längd, en paddel med fel längd blir besvärlig att paddla med. Det bästa sättet att få fram rätt längd är att ta din längd och lägga till cirka 20 cm.

Paddelns material

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är det material som används för att konstruera paddeln. En paddel för sup i aluminium är ett funktionellt och prisvärt val, men inte lika lätt eller starkt som glasfiber eller en sup paddel i kolfiber. Glasfiber är lätt och styvt men inte lika mycket som kolfiber. En SUP paddel i kolfiber det lättaste och styvaste materialet, men det är också det dyraste.

Paddelns blad varierar utifrån dina behov. Ett stort blad är kraftfullare eftersom det tränger undan mer vatten och ett litet blad är lättare att dra genom vattnet.

SUP-paddel dubbel

Letar du efter en dubbelpaddel för SUP så att du exempelvis kan sitta lägga till ytterligare en aspekt till användningen av din paddelbräda? Då kan vi rekommendera Seahawk 4-delad glasfiberpaddel eller den 4-delade aluminiumpaddeln. En kompakt paddel som vanligtvis används för kajak men fungerar alldeles utmärkt till SUPen.