• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti

Snabb leverans

Inom 1-4 dagar.

Hämta i butik

Öppet varje dag

Fri frakt

Ordinarie sortiment

Trygga garantier

Handla tryggtBläddra produktbild


Singelkajak - Seahawk Expedition K1 LV/HV - Paket

 • 15 990 krTransportkapell ingår vid uppgradering av paddeln. Se vad hela paketet innehåller längre ner.
1–4 dagars expressleverans med fri frakt - Skickas idag
Hämta i butik - Vinterviksvägen 52
076 919 34 46
Payment with Klarna Få först, betala sen

Utforska en värld av äventyr på vattnet med Seahawk Expedition LV/HV - kajaken som tar din paddelupplevelse till nya höjder! Vare sig du är en erfaren paddlare eller nybörjare, kommer denna kajak bli din pålitliga favorit och öppna upp möjligheter till spännande äventyr längs kanaler, sjöar, kustlinjer och forsar. 

Seahawk Expedition LV/HV, tillverkad i slitstarkt och högkvalitativt tre lagers polyeten, garanterar inte bara långvarig hållbarhet utan även enastående prestanda på vattnet.


Tips & Råd


Viktigt inför köp
Ett enkelt sätt att kontrollera hur många lager en kajak är tillverkad i är att kontrollera färgen på kajakens insida. Är kajaken tillverkad i 3-lager så är insidan vit. Har kajaken samma färg utvändigt som invändigt så är den tillverkad i 1-lager. Även kajaker som inte är helt vita invändigt, exempelvis grå, mörkare vit eller lila är inte tillverkade i 3-lager. Vi rekommenderar att man enbart köper en kajak tillverkad i 3-lager eftersom 1-lagers kajaker är väldigt ömtåliga, kan enkelt skadas samt är väldigt tungpaddlade och brukar väga mellan 27-32 kg. Marknadspris på 1-lagers kajaker ligger på max 2700 kr.
 
Transport
 
Glöm inte att lägga till en kajakvagn med slitstarka elastiska spännband i dubbla lager som underlättar transporten av din kajak.
 
Förvaring
 
Vid kajakköp kan det vara värt att tänka på hur man ska förvara sin kajak. Ni hittar alla tillbehör för just detta i vårt sortiment. Klicka här för att komma till sortimentet.


Tips & Råd

Viktigt inför köp

Ett enkelt sätt att kontrollera hur många lager en kajak är tillverkad i är att kontrollera färgen på kajakens insida. Är kajaken tillverkad i 3-lager så är insidan vit. Har kajaken samma färg utvändigt som invändigt så är den tillverkad i 1-lager. Även kajaker som inte är helt vita invändigt, exempelvis grå, mörkare vit eller lila är inte tillverkade i 3-lager.

Vi rekommenderar att man enbart köper en kajak tillverkad i 3-lager eftersom 1-lagers kajaker är väldigt ömtåliga, kan enkelt skadas samt är väldigt tungpaddlade och brukar väga mellan 27-32 kg. Marknadspris på 1-lagers kajaker ligger på max 2700 kr.

Transport

Glöm inte att lägga till en kajakvagn med slitstarka elastiska spännband i dubbla lager som underlättar transporten av din kajak.

Förvaring

Vid kajakköp kan det vara värt att tänka på hur man ska förvara sin kajak. Ni hittar alla tillbehör för just detta i vårt sortiment. Klicka här för att komma till sortimentet.


PRODUKTFÖRDELAR •  Justerbart säte
 •  Justerbara fotstöd
 •  Rymlig cockpit
 •  Bekvämt säte
 •  3-lagers HDPE Polyeten
 •  Endast 24 kg
 •  Justerbart roder
 •  Bra packutrymme
 •  Material av högsta kvalitet
 •  Skandinavisk design
 •  Luckor av högsta kvalitet
 •  För nybörjare och erfarna paddlare

Seahawk Expedition LV/HV

Seahawk Expedition LV/HV är en av marknadens populäraste kajaker. Det första du lägger märke till är kajakens design med eleganta linjer i modern Svensk tappning. Kajaken är designad med bredaste punkt bakom sittbrunnen för bekvämare paddelföring, bättre medsjöegenskaper och ökad snabbhet genom längre laminera vattenströmning mot skrovet. Du kommer att bli överraskad av hur lätt du hanterar kajaken i besvärliga sjöförhållanden samt hur hög fart du är kapabel till att hålla.

3-lagers polyeten

Seahawk Expedition K1 LV/HV  är tillverkad i tre lagers Polyeten-plast av högsta kvalitet vilket gör den väldigt slittålig. Dra kajaken på grus eller upp och ner längs klippor och känn av kajakens kvalitet. Med en Seahawk Expedition får du samma fördelar som med en glasfiberkajak men du slipper oroa dig för att kajaken ska spricka eller skadas på annat sätt.

En 1-lagers kajak är mycket mjukare vilket gör att den lätt kan böjas vilket leder till att kajaken lättare blir skadad och får bucklor, exempelvis när du transporterar kajaken på biltaket. En 3-lagers kajak är mycket styvare och har mindre risk för att få bucklor eller bli deformerad i värmen vilket en 1-lager kajak blir. En 3-lagers kajak väger även betydligt mindre vilket gör den lättare att hantera både på vattnet med bättre glid samt på land vid förflyttning.

Alla havskajaker från Seahawk Of Sweden är av 3-lager med fokus på maximal prestanda utan att det ska kosta en förmögenhet!

Hög stabilitet och manövrerbarhet

Med sin design och stabila konstruktion är Seahawk Expedition LV/HV perfekt för att hantera olika vattenförhållanden och klimat. Den erbjuder enastående stabilitet, vilket ger dig självförtroende och kontroll, även under tuffa förhållanden.

Packutrymme för längre turer

Kajaken har generösa förvaringsutrymmen, inklusive två stora packutrymmen och två mindre, där du enkelt kan stuva dina campingutrustning, mat, och andra nödvändigheter för längre turer. Dessutom kan du använda däcklinorna och drybags för att säkert fästa ytterligare utrustning på utsidan.

Lätt och robust konstruktion

Seahawk Expedition LV/HV är tillverkad i tre lager av högkvalitativt polyeten, vilket ger en perfekt balans mellan lättviktighet och hållbarhet. Med en vikt på endast 24 kg är den enkel att hantera både på och utanför vattnet.

Lätthanterat roder med fjädring

Rodret på Seahawk Expedition hanterar du enkelt med en hand utan att behöva släppa taget om paddeln. Fjädringen möjliggör att rodret hissas upp automatiskt.

När du paddlar på ojämnt vatten blir det svårare att hålla kursen. Då är det viktigt med ett bra rodersystem till din havskajak. De gör din paddeltur mer njutbar och varje paddeldrag håller dig på rätt kurs.

Rodersystemet är lätt att styra med hjälp av fotpedalerna som sitter i kajakens sittbrunn. Det är viktigt att rodret ska vara lätt att hantera när du är ute på vattnet för säkerheten och en njutbar upplevelse.

Anpassningsbar komfort

Kajaken är utrustad med ett justerbart säte och justerbara fotstöd, vilket möjliggör en personlig och bekväm paddelupplevelse. Oavsett om du är kort eller lång, kan du enkelt anpassa kajaken för optimal komfort under långa turer.

Kajaken har också en rymlig cockpit som ger gott om utrymme så att du enkelt kan sitta bekvämt och njuta av paddlingen utan att känna dig instängd eller begränsad.


SPECIFIKATIONER


Längd490 cm
Bredd56 cm
Djup30 cm
Sittbrunn81 x 43 cm
Lastkapacitet160 kg
Vikt24 kg
Paddlarens vikt45 - 110 kg
Paddlarens längd150 - 200 cm


PAKETET INNEHÅLLER


Sample  
Flytväst

Storlek one-size i viktspann 40 - 130 kg

Sample  
Paddel

Paddel, välj mellan aluminium, glasfiber eller kolfiber.

 
Sample  
Kapell

Kapell som håller dig torr under paddelturen.

 
Sample  
Uppblåsbar flottör

Flottör som underlättar självräddning om du kantrar.

 
Sample  
Leash

Säkerhetslina till paddeln.

 
Sample  
Länspump

Hjälper dig att pumpa ut vatten som kommit in i kajaken. 

 
Sample  
Transportkapell

Skyddar sittbrunnen mot smuts och skadedjur. Vid köp av glasfiber/kolfiber.

 
 Upplev spänningen och friheten med Seahawk Expedition LV/HV idag! Ge dig ut på vattenäventyr och utforska nya horisonter. Ta chansen att äga en kajak av högsta kvalitet till ett oslagbart pris. Besök vår butik på Vinterviksvägen 52 för att provpaddla och uppleva kajaken i nuet!