• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt / 1-4 dagars leverans / 5 års kajakgaranti

Snabb leverans

Inom 1-4 dagar.

Hämta i butik

Öppet varje dag

Fri frakt

Ordinarie sortiment

1 års garanti

Handla tryggtBläddra produktbild


Seahawk Kajaköverdrag

 • 1 299 kr
 • 899 kr

5.2m passar singelkajaker och dubbelkajaker. Är överdraget för brett eller långt går det enkelt att dra åt med det tillkommande paret av spännband.


1–4 dagars expressleverans med fri frakt
Hämta i butik - Vinterviksvägen 52
076 919 34 46
Payment with Klarna Få först, betala sen

Förläng livslängden på din kajak med Seahawk kajaköverdrag.


PRODUKTFÖRDELAR •  Håller lösa delar intakt vid transport
 •  Håller smuts och djur borta
 •  Sparar plats
 •  Förlänger kajakens livslängd
 •  Slitstarkt material
 •  Kompatibel med singelkajaker, dubbelkajaker & familjekajaker


BESKRIVNING


Förläng livslängden på din kajak med Seahawks heltäckande kajaköverdrag. Kajakskyddet gör det möjligt att förvara eller transportera din kajak när du samlat dina tillbehör i kajakens sittbrunn utan att oroa sig för att något ska gå förlorat. Kajaköverdraget är utrustad med en dragsko som spänner åt överdraget vilket håller kajakens lösa delar såsom roder och däcklinor intakt vid transport och förvaring. 

Kajaköverdraget kommer i längderna 4 meter eller  5.2 meter. 5.2 meter passar alla singelkajaker och dubbelkajaker. Det följer även med ett par spänndband  till längden 5.2m eftersom att passformen kan variera utifrån hur just din kajak är konstruerad. Om det skulle vara för stort  kan du enkelt anpassa detta genom att dra åt med de medföljande spännbanden. 4 meter passar för familjekajaker, fiskekajaker och kanadensare.


Behöver jag ett kajaköverdrag?

Ett kajaköverdrag kan bidra till att förlänga kajakens livslängd. Det är inte bara bra för miljön, utan även för din plånbok. Att hålla din kajak i gott och fungerande skick innebär att du inte behöver spendera pengar på att reparera eller byta ut den med några års mellanrum.

UV-skydd

Solskador är ofta förbisedda. Beroende på vilken kajak du har kan den försämras när den förvaras i direkt solljus. Det är viktigt att du förvarar din kajak utanför direkt solljus, och ofta är det enklaste sättet att uppnå detta att täcka den med ett kajaköverdrag.

Skyddar mot damm

Damm kan tyckas vara en liten fråga, men det tar sig in i alla hörn av din kajak. Dammet kan täppa till spärrar och skruvar eller komma in i limmad plast och eventuellt få den att lossna. Du sparar både tid och energi med ett kajaköverdrag som förhindrar detta.

Håller skadedjur borta

En uppochnedvänd kajak är ett perfekt vinterboende för alla sorters djur och insekter. Kajaker med stängd hytt är kända för att gnagare och till och med fågelbon hittas på våren. Att förvara kajaken i ett garage kan bidra till att begränsa detta, men det är inte alltid en lösning då dessa djur är ganska ihärdiga. Ett hållbart kajaköverdrag är ett enkelt sätt att hålla skadedjur borta.

Underlättar transporten

Många tänker inte på att täcka sina kajaker när de transporteras. Om du täcker din kajak, eller åtminstone sittbrunn, när den ligger på takräcket eller släpvagnen kan du hålla din utrustning i gott skick. Det innebär också att ditt hårda arbete med att hålla kajaken ren under vintern inte förstörs av att slask och smuts från vägen hamnar över hela sätet.

Kajaköverdrag eller transportkapell?

Transportkapell skiljer sig lite från kajaköverdrag som täcker hela kajaker. Transportkapell täcker bara sittbrunnen. Detta innebär att din kajak fortfarande är känslig för UV-skador.

Vad transportkapell är bra på är att hindra vatten, djur och smuts från att ta sig in i kajakens sittbrunn. De är även lätta att montera och ta bort och många av dem lämpar sig även för transport av kajaken.


SPECIFIKATIONER


 • Färg: Svart
 • Material: Nylon
 • Längd: 4 meter / 5.2 meter
 • Kompatibel med: Alla kajaker