• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt på samtliga varor / Snabb leverans / Låga priserHYR KAJAK, FAMILJEKAJAK OCH SUP  HOS OSS I VINTERVIKEN, STOCKHOLM (DROP-IN)

TACK FÖR DENNA SÄSONG!

UTHYRNINGEN ÄR ÅTER I APRIL 2021.Upplev Stockholm från dess vackraste sida

Upplev Stockholm från dess vackraste sida - vattnet. Njut av en härlig paddlingstur i natursköna omgivningar. Genom att hyra kajaken själv och sticka ut på egen hand lägger du upp paddlingen och dagens äventyr efter egna önskemål!

Från Vinterviken kan du paddla med närhet till det mesta av Stockholm. Du tar dig med lätthet till Drottningholm, Långholmen, Statshuset, Karlbergskanalen, Hornsbergstrand, Tantolunden, Stora och Lilla Essingen, Nockebybadet bland mycket annat.


Våra kajaker & SUP:ar

Havskajaker - Singel, dubbel och trippelkajak

Vi har riktiga havskajaker av både plast och glasfiber som passar för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Vi har bland annat Seahawk Expedition, Åfjord Club 368, SeaBird Expedition, North Shore (Polar, Atlantic) Point 65  och Sit on top. Alla våra kajaker har kapell.

Familjekajaker

Våra familjekajaker är ett alternativ för er som vill dela vattenupplevelsen med barnen. Dessa kajaker är väldigt stabila vilket gör det möjligt att bada ifrån utan problem. Dessa kajaker har även ett packutrymme där det går att förvara dagens matsäck! 

SUP - Touring och allround

Vi har ett stort utbud av uppblåsbara SUP-brädor i modellerna touring och allround. En touring-SUP är ett utmärkt val för dig som vill motionspaddla och har längre turer i åtanke. Allround-brädorna är precis som det låter, allround! Dessa fungerar bra för både motionspaddling eller en utflykt till någon av öarna runt om i Vinterviken. Självklart är båda modellerna anpassade för dig som är ute efter sol och bad!


Fria bekvämligheter

Hos oss har ni fri bil och cykelparkering utanför lokalen. Ni kan med fördel grilla efter paddlingen, ni tar med er mat att grilla och vi lånar ut grill och övrigt.


Populära rutter

Vinterviken omges av ett stort utval av öar och kanaler att paddla genom, vilket gör att du kan skräddarsy ditt äventyr hur du vill! Vi har tagit ut några av våra rekommenderade rutter som många av våra besökare brukar välja.

Planera din rutt

Med lätt paddling utan tidigare erfarenhet så klarar man att hålla en snitthastighet på ca 3 km/h. Den estimerade tidsuppskattningen under respektive rutt avser effektiv paddling. Våra rutter kryllar av natursköna rastplatser och badplatser att utforska, så vi rekommenderar våra besökare att planera in lite extra tid för att njuta av upplevelsen i lugn och ro. Du är också varmt välkommen att rådfråga oss på plats, så hjälper vi till att planera din utflykt! 


Rotholmen


En utmärkt rutt för er som vill paddla en kortare sträcka med möjlighet att enkelt lägga till för picknick och bad där vi rekommenderar det kryssade området. Det är även väldigt enkelt att lägga till på denna ö där vi markerat tre platser som vi själva brukar välja!

Avstånd: 750 m

Längd: 1h


Lindholmen


Lindholmen är en kortare rutt som är anpassad för dig som vill vara ute en kortare stund. Vid sträckets slut på kartan finns det möjlighet att lägga till vid en brygga och spendera dagen med sol och bad! 


Avstånd: 750 m

Längd: 1h


Kärsön, Kungshatt och Fågelön

Avstånd: 10 000 m

Längd: ca 2-4h


Kärsön runt via Drottningholm

Avstånd: 14000 m

Längd: ca 2-4h


Drottningholm runt

Avstånd: 30k m

Längd: ca 4-8h


Essingeöarna

Avstånd: 7000 m

Längd: ca 2-4h


Reimersholme och Långholmen

Avstånd: 9000 m

Längd: ca 2-4h


Kungsholmen runt

Avstånd: 14 000 m

Längd: ca 2-4h


Priser för uthyrning

TidSingelkajak Dubbelkajak Trippelkajak Familjekajak SUP
1 timme200 kr 450 kr550 kr 450 kr 200 kr
2 timmar 300 kr650 kr 750 kr650 kr 300 kr
Halvdag (4 timmar) 500 kr950 kr 1000 kr950 kr 500 kr
Heldag (8 timmar) 850 kr 1250 kr 1350 kr 1250 kr 850 kr

I alla priser ingår även paddel och flytväst.

Öppettider 2021

Alla dagar: 10.00 - 17.00 (Oavsett väder)
Säsongsperiod: 30 april - 30 september
Endast DROP-IN

Gruppbokningar

Vi hjälper gärna till med företagsbokningar, gruppbokningar, kick-offs, möhippor, födelsedagar och andra events.

Ring oss på 076-091 63 81 eller maila till info@soderkajak.se


Hitta till oss

Adress: Vinterviksvägen 52, 117 65 Stockholm

Kollektivtrafik: (Tunnelbana) Aspudden, Liljeholmen, Örnsberg, Axelsberg, Gröndal