• SVERIGES LEDANDE KAJAKBUTIK!
Fri frakt på hela sortimentet / 1-4 dagars leverans / 1 års garanti


Söderkajak Uthyrning

Hos oss kan du både boka eller komma när det passar dig i vår drop-in. Vi ser fram emot det! Längre ner hittar du all nödvändig information gällande uthyrningen. 

Singelkajak - Dubbelkajak - Trippelkajak - Familjekajak - Stand up paddle board

Öppettider
Uthyrningen är stängd - Vi öppnar igen april 2022 Upplev Stockholm

Upplev Stockholm från dess vackraste sida - vattnet. Njut av en härlig paddlingstur i natursköna omgivningar. Genom att hyra kajaken själv och sticka ut på egen hand lägger du upp paddlingen och dagens äventyr efter egna önskemål!

Från Vinterviken kan du paddla med närhet till det mesta av Stockholm. Du tar dig med lätthet till Drottningholm, Långholmen, Statshuset, Karlbergskanalen, Hornsbergstrand, Tantolunden, Stora och Lilla Essingen, Nockebybadet bland mycket annat.


Drop-in & bokning - Kom när det passar dig! 

Hos oss behöver ni inte boka i förväg för att få en kajak, du kommer när det passar dig. Vi har alltid kajaker och SUP inne. Om det är fullt är det cirka 15-20 minuters väntetid som ni kan spendera hos oss i solen med en glass eller kall dryck. 


Hur bokar jag?

Önskar ni att boka ert äventyr? Maila oss på [email protected] med hur många kajaker ni önskar att boka samt vilken dag och tid så återkommer vi så fort som möjligt med en bekräftelse. 


Öppettider
Åter april 2022

Tunnelbana
Aspudden, Liljeholmen, Örnsberg, Axelsberg, Gröndal 

Parkering
Gratis parkering

Kontakta oss
076-919 34 46
[email protected]


Våra kajaker & stand up paddleboards

Havskajaker - Singel, dubbel och trippelkajak

Våra havskajaker passar för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Havskajaker är för dig som är ute efter traditionell paddling där du glider fram snabbare och öppnar för längre turer.

Familjekajaker

Våra familjekajaker är ett alternativ för er som vill dela vattenupplevelsen med barnen. Dessa kajaker är väldigt stabila vilket gör det möjligt att bada ifrån ute på vattnet. Dessa kajaker har även ett packutrymme där det går att förvara dagens matsäck! För er som är ute efter kortare utflykter fyllt av sol och bad.

Stand up paddleboard - Touring och all round

Vi har ett stort utbud av uppblåsbara SUP-brädor i modellerna touring och allround. En touring-SUP är ett utmärkt val för dig som vill motionspaddla och har längre turer i åtanke. Allround-brädorna är precis som det låter, allround! Dessa fungerar bra för både motionspaddling eller en utflykt till någon av öarna runt om i Vinterviken. Brädorna ger dig kortare utflykter, motionsträning, yoga eller sol och bad!


Fri parkering & Något för alla

Hos oss har ni fri bil och cykelparkering utanför lokalen. Ni kan med fördel grilla efter paddlingen, ni tar med er mat att grilla och vi lånar ut grill och övrigt. I Vinterviken finns det något för alla: Restaurang, café, tennisbanor, padeltennisbanor, badmöjligheter och en naturskön miljö för picknick!


Gruppbokningar

Vi hjälper gärna till med företagsbokningar, gruppbokningar, kick-offs, möhippor, födelsedagar och andra events. Vi har platser för upp till 60 personer att fylla! 

Ring oss på 076-919 34 46 eller maila till [email protected]


Populära rutter

Vinterviken omges av ett stort utval av öar och kanaler att paddla genom, vilket gör att du kan skräddarsy ditt äventyr hur du vill! Vi har tagit ut några av våra rekommenderade rutter som många av våra besökare brukar välja.

Planera din rutt

Med lätt paddling utan tidigare erfarenhet så klarar man att hålla en snitthastighet på ca 3 km/h. Den estimerade tidsuppskattningen under respektive rutt avser effektiv paddling. Våra rutter kryllar av natursköna rastplatser och badplatser att utforska, så vi rekommenderar våra besökare att planera in lite extra tid för att njuta av upplevelsen i lugn och ro. Du är också varmt välkommen att rådfråga oss på plats, så hjälper vi till att planera din utflykt! 

Rotholmen


En utmärkt rutt för er som vill paddla en kortare sträcka med möjlighet att enkelt lägga till för picknick och bad där vi rekommenderar det kryssade området. Det är även väldigt enkelt att lägga till på denna ö där vi markerat tre platser som vi själva brukar välja!

Avstånd: 750 m

Längd: 1h


Lindholmen


Lindholmen är en kortare rutt som är anpassad för dig som vill vara ute en kortare stund. Vid sträckets slut på kartan finns det möjlighet att lägga till vid en brygga och spendera dagen med sol och bad! 


Avstånd: 750 m

Längd: 1h


Kärsön, Kungshatt och Fågelön

Avstånd: 10 000 m

Längd: ca 2-4h


Kärsön runt via Drottningholm

Avstånd: 14000 m

Längd: ca 2-4h


Drottningholm runt

Avstånd: 30k m

Längd: ca 4-8h


Essingeöarna

Avstånd: 7000 m

Längd: ca 2-4h


Reimersholme och Långholmen

Avstånd: 9000 m

Längd: ca 2-4h


Kungsholmen runt

Avstånd: 14 000 m

Längd: ca 2-4h


PRISERHitta till oss

Adress: Vinterviksvägen 52, 117 65 Stockholm

Kollektivtrafik: (Tunnelbana) Aspudden, Liljeholmen, Örnsberg, Axelsberg, Gröndal